Pompier

Misiunea pricipală a unui pompier este să protejeze oamenii, bunurile și mediul înconjurător.

El intervine pentru a ajuta în caz de urgență: incendii, accidente, inundații, cutremur sau alte situații de urgență, Un pompier face parte dintr-un corp special organizat, militar sau civil, instruit să intervină în caz de incendiu cu utilaje și autospeciale de intervenție pentru stingerea acestuia.

Studii sau cursuri ajutătoare

Facultate

  • Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăieni, aflată în subordinea directă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Cursuri de calificare

  • Curs Servant Pompier – Sarmis Columna Training‎
  • Curs Servant pompier – Autorizat ANC, Locații: București, Timișoara, Cluj – Napoca şi Iaşi
Normal

Publicat de Marian Albulescu

Si un citat scurt despre el sau despre acest video sau chiar o descriere succinta. Programatorul de sisteme lucrează în general la programele de bază care fac calculatorul să funcționeze, iar programatorul de aplicații scrie programele care dau posibilitatea utilizatorilor să le folosească.

Alte meserii

Asistent Medical

Asistent medical

Un asistent medical are trei mari responsabilități: promovarea sănătății, prevenirea bolilor și îngrijirea persoanelor bolnave de toate vârstele, în toate unitățile sanitare, așezările comunitare și în toate formele de asistență socială.

Citește mai multe »
Jandarm

Jandarm

Să fii jandarm implică în primul rând condiție fizică foarte bună, educație în cadrul armatei, stăpânire de sine, dar și viteză de reacție.

Citește mai multe »
Patiser

Patiser / cofetar

Ai nevoie de multă pasiune, dedicare si implicare pentru a deveni un cofetar bun. Mai mult, e nevoie să fii amabil, să satisfaci cerințele clienților și să vii mereu creativ și inventiv în bucătărie.

Citește mai multe »