Inginer Peisagist

Dacă ești pasionat de plante, de spații verzi și ai imaginație, meseria de inginer peisagist poate fi pentru tine. Pe scurt, responsabilitatea ta ca inginer peisagist este să amenajezi sau reamenajezi spații verzi, precum grădini sau parcuri. Pentru asta ai nevoie de viziune, pasiune și experiență în domeniul plantelor.

Studii sau cursuri ajutătoare

Facultate

  • Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Inginer Peisagistică - Ioana Marin

Mentor - Ioana Marin

Sunt Ioana, inginer peisagist. Am absolvit Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Facultatea de Horticultură – specializarea Peisagistică în 2018. În anul 2 de facultate (2015-2016) am studiat un an în Blois, Franța (L’Ecole de la Nature et du Paysage, INSA Val-de-Loire) cu bursă Erasmus.
Experiența mea în peisagistică a început cu anul 2 de facultate, când am plecat în stagiu în Berlin la o grădină comunitară unde m-am ocupat de îngrijirea plantelor și de organizat tururi cu vizitatorii grădinii, cărorola le explicam diferitele zone și funcțiuni.

Când m-am întors în România, în anul al 3 -lea de facultate am reușit să mă angajez la un mic studio de peisagistică unde am învățat cel mai mult partea practică a lucrurilor: cum se vorbește cu un client, cum se elaborează o ofertă, cum se negociază, cum se pregătește un proiect cap – coadă și cum se pune în execuție. Practic am învățat cum se abordează un proiect de la început până la sfârșit.

Normal

Publicat de Marian Albulescu

Si un citat scurt despre el sau despre acest video sau chiar o descriere succinta. Programatorul de sisteme lucrează în general la programele de bază care fac calculatorul să funcționeze, iar programatorul de aplicații scrie programele care dau posibilitatea utilizatorilor să le folosească.

Alte meserii

Asistent Medical

Asistent medical

Un asistent medical are trei mari responsabilități: promovarea sănătății, prevenirea bolilor și îngrijirea persoanelor bolnave de toate vârstele, în toate unitățile sanitare, așezările comunitare și în toate formele de asistență socială.

Citește mai multe »
Jandarm

Jandarm

Să fii jandarm implică în primul rând condiție fizică foarte bună, educație în cadrul armatei, stăpânire de sine, dar și viteză de reacție.

Citește mai multe »
Patiser

Patiser / cofetar

Ai nevoie de multă pasiune, dedicare si implicare pentru a deveni un cofetar bun. Mai mult, e nevoie să fii amabil, să satisfaci cerințele clienților și să vii mereu creativ și inventiv în bucătărie.

Citește mai multe »