Îți place să asamblezi lucruri? Andrei asamblează combustibil nuclear!

Dacă ești pasionat de știință și tehnologie, îți place matematica și fizica și ai vrea să ai un loc de muncă așa cum nu vei găsi prea multe în România sau chiar în restul lumii, atunci s-ar putea să te intereseze povestea lui Andrei, un tânăr profesionist din Nuclearelectrica, care vorbește exclusiv pentru cititorii blogului Bun în Carieră despre meseria sa.

Este vorba despre Andrei Tomescu, șeful secției de asamblare a fabricii de combustibil nuclear de la Pitești, singurul loc din România unde se produce acest tip de combustibil, care alimentează reactoarele centralei de la Cernavodă.  

Este un mediu de lucru sigur, industria este matură, iar tehnologiile sunt puse la punct din toate punctele de vedere.

Andrei Tomescu, Șef Secție Asamblare Combustibil Nuclear, FCN Pitești

Andrei a studiat la Colegiul Național Al. Odobescu din Pitești, la profilul matematică-informatică intensiv și a continuat cu Facultatea de Inginerie Fizică tot din Pitești, după care s-a înscris la masterul de Știința și Tehnologia Materialelor și a aplicat pentru un post la sucursala FCN.

„Poti studia orice domeniu, dar studiile in domeniul tehnic te ajută foarte mult. Ca să poți lucra în cadrul fabricii de combustibil nuclear trebuie să ai dorință și putere de a învăța, să-ți dorești să muncești și să fii deschis pentru asta. Pe parte tehnică, foarte mult ar ajuta cunoștințele în domeniul fizicii și chimiei”, le transmite Andrei elevilor și studenților interesați de acest domeniu.

El a făcut și stadiul de practică la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești și lucrează de aproape 13 ani în cadrul SN Nuclearelectrica SA.

„M-a atras foarte mult partea tehnică și m-a atras domeniul de top și oarecum de nișă în România și în partea asta a Europei. Imediat ce am avut ocazia am aplicat pentru post.

Ca proaspăt angajat, am început ca inginer în pregătire, în cadrul departamentului de proces al secției de inginerie și am continuat să avansez în direcția inginerului tehnolog de proces. Am preluat din ce în ce mai multe responsabilități și de curând am preluat conducere secției asamblare”, ne-a povestit Andrei.  

Tânărul inginer a avansat treptat în companie și ne-a mărturisit că l-au ajutat foarte mult în carieră discuțiile avute cu alți colegi mai experimentați, cu foștii ingineri, care i-au transferat pe parcurs din cunoștințele acumulate, pentru ca astăzi să poată ocupă o funcție de conducere în domeniul pentru care s-a pregătit și care l-a pasionat dintotdeauna.

„Sfatul meu este să fii deschis pentru a ajuta și spre a te implica, dar să fii pregătit să muncești și să înveți pentru asta. Și dacă îți dorești un loc de muncă cu provocări zilnice, care să te ajute să îți dezvolți capacitățile și cunoștințele învățate în liceu și facultate, un loc de muncă stabil și bine plătit, în care ai posibilități de avansare și oportunități de rezolvare a problemelor și de îmbunătățire a activităților și proceselor, chiar și a echipamentelor și tehnologiilor de fabricație dintr-un domeniu de top, te așteptăm alături de noi”, a declarat Andrei Tomescu, Șef Secția Asamblare, Fabrica de Combustibil Nuclear FCN Pitesti, pentru cititorii blogului Bun în Carieră.

Vezi și interviul integral, AICI.

Urmărește-ne pentru mai multe articole despre joburi din domeniul nuclear

Nu știi ce domeniu ți se potrivește mai bine? Încearcă testele noastre vocaționale, care te vor ajuta.

Vezi mai multe meserii pe bune.