Donează

O lume în care locurile de muncă sunt și împlinire, nu numai obligație, este o lume mai bună. Avem nevoie de tine să transformăm societatea în care trăim. Prin intermediul contribuției tale, tinerii din medii vulnerabile vor avea un început de carieră mai ușor.

consiliere vocationala sau in cariera; doua femei asezate langa o masa cu un laptop, discuta despre rezultatele testului vocational
Persoană Fizică

DONEAZĂ 3.5%

CE ESTE

O facilitate fiscală simplă și complet gratuită care îți permite să redirecționezi până la 3,5 % din impozitul pe venitul obținut în anul precedent, pe o perioadă de cel mult 2 ani, cu posibilitatea reînnoirii după perioada expirării către programele și proiectele Asociației The Social Incubator.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Mecanismul este foarte simplu și presupune completarea unui formular prin care îți exprimi intenția de a redirecționa până la 3,5 % din impozitul pe venit către o cauză în care crezi, în loc de bugetul de stat. În lipsa acestui formular, statul primește automat suma aferentă.

CE PAȘI TREBUIE SĂ URMEZI
 1. Descarcă formularul din partea de jos a pagini sau completează-l online aici
 2. Completează formularul descărcat cu datele tale (ale noastre sunt deja completate)
  Trimite formularul completat la adresa: Str. Suvenir nr.9, sector 2, București, cod poștal 020741 (nu mai târziu de 28 februarie pentru a avea timp să le depunem în limita legală prevăzută) sau scanat la office@asociatiasocialincubator.org
 3. Dacă preferi să depui formularul personal, o poți face direct la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții, la ghișeu sau prin poștă (cu confirmare de primire) până la data de 15 martie 2020. Adresele tuturor direcțiilor ANAF din țară le găsești aici.

Instrucțiunile privind completarea FORMULARULUI 230 sunt disponibile aici.

Companie

DONEAZĂ 20%

CE ESTE

O facilitate fiscală anuală prin care companiile care înregistrează profit pot alege să direcționeze, fără niciun cost (nu afectează profitul net al companiei), 20% din impozitul pe acest profit către o cauză socială.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către o organizație non-profit, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume).

Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an) sau trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

EXEMPLU DE CALCUL
 • Cifra de afaceri: 3.000.000 RON
 • Profitul impozabil: 100.000 RON
 • Impozit pe profit (16%): 16.000 RON
 • 20% din impozitul pe profit: 3.200 RON
 • 5‰ din cifra de afaceri: 15.000 RON
 • Pragul maxim al sponsorizării: 3.200 RON
CE PAȘI TREBUIE SĂ URMEZI

Descarcă draft-ul de contract de sponsorizare din partea de jos a acestei pagini
Completează contractul descărcat cu datele companiei (ale noastre sunt deja completate) și suma aferentă procentului de 20% din impozitul pe profit, împreună cu departamentul de contabilitate
Trimite contractul completat și scanat către noi, la office@asociatiasocialincubator.org
Dacă ai orice fel de întrebări suplimentare referitoare la procesul de sponsorizare, nu ezita să ne contactezi.