Cum să construiești o carieră de succes în HR: Trebuie să iubești oamenii!

Valeria s-a născut în Republica Moldova, dar a venit la studii în România, în facultate a făcut voluntariat, apoi s-a angajat și a mers tot înainte, cu ambiție și determinare. A început de jos, ca orice tânăr aflat la început de drum, dar acum are un super job în domeniul nuclear. Află povestea ei!

Valeria Ursu este Economist în cadrul Serviciului Motivare Personal și Managementul Carierei din Departamentul Strategie și Management Resurse Umane de la SN Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, unde lucrează peste 2.400 de oameni.

În exclusivitate pentru cititorii blogului bunincariera.ro, am stat de vorbă cu Valeria și am aflat care a fost parcursul ei profesional, cu ce se ocupă acum și ce oportunități oferă compania la care lucrează tinerilor care vor o carieră în domeniul nuclear.

„În timpul facultății mi-am dat seama că nu este suficient să am o singură facultate și am aderat la un ONG, AIESEC Constanța, unde am avut ocazia să particp la multe trainiguri de dezvoltare personală, să lucrez în echipe și să coordonez echipe. Experiența a ajutat la conturarea dezvoltării mele personale și parcursul meu profesional.

Dorința de cunoaștere, învățare și succes mi-a adus rezultate bune într-un timp scurt și mediu. Am început de jos, ca lucrător comercial, în cadrul unei companii multinaționale.

După un an și jumătate am promovat pe poziția de manager de departament în cadrul aceleiași companii.

După încă un an am promovat pe poziția director magazin în cadrul altei companii multinaționale, unde am coordonat o echipă de aproximativ 30 de persoane și am gestionat câteva milioane de euro anual.

După 4 ani frumoși, plini de provocări și multe lecții învățate, am decis să schimb compania și domeniul de activitate, am aplicat la CNE Cernavodă și de un an de zile fac parte din această echipă.

Am ales CNE Cernavodă pentru că este o companie care oferă încredere, stabilitate și are multe proiecte de investiții în derulare, care oferă posibilitatea de promovare și construirea unei cariere de succes”, ne-a povestit Valeria.

Am discutat și despre activitățile sale de zi cu zi din cadrul departamentului de resurse umane al CNE Cernavodă, despre cele mai plăcute și cele mai puțin plăcute aspecte ale noului său job.

„Nicio zi nu este la fel, este un job foarte complex și dinamic. O zi poate fi cu foarte multe interviuri, prezentări, comunicare activă cu colegii, iar în alta să fie nevoie de mai multă liniște și concentrare asupra unor anumite proiecte sau elaborarea lor.

Cel mai mult îmi place că prin implementarea și coordonarea programelor adresate tinerilor în special interactionez foarte mult cu ei, primesc feedbackuri pozitive și văd încântarea, speranța și dorința de a face parte din echipa CNE Cernavodă și că pot prin aceste programe pe care le implementez să contribui la parcursul lor profesional pe viitor și să construiesc împreună cu colegele mele un viitor durabil nouă și generației de mâine”, ne-a spus Valeria Ursu.

Valeria Ursu SNN

Partea neplăcută a jobului ei din HR? Atunci când trebuie să refuze un candidat, ne-a spus Valeria la filmările din cadrul proiectului „Fii aproape supererou”, pe care Asociația The Social Incubator îl derulează în parteneriat cu SN Nuclearelectrica prin intermediul platformei de orientare profesională bunincariera.ro.

Sfaturile ei pentru un tânăr la început de carieră:

Să iubești oamenii, să iubești să lucrezi cu oamenii, cu asta trebuie să pornești la drum spre o carieră de succes în domeniul HR. Nu poți să lucrezi cu oameni fără să-i ajuți, să empatizezi cu ei, să le înțelegi nevoile, să ai răbdare, să-i accepți așa cum sunt și să nu-i judeci.

Vezi și interviul integral, AICI.

Am întrebat-o pe Valeria și care sunt calitățile necesare pentru a lucra și a face parte din echipa CNE Cernavodă, în departamentul de resurse umane.

Iată ce ne-a răspuns: „spirit de echipă, ambiție, perseverență și dorința de a face lucruri pentru oameni, în special, pentru că departamentele de HR lucrează pentru împlinirea visurilor profesionale ale altor oameni”. Tu ai ce-ți trebuie pentru o astfel de carieră?

Află mai multe despre oportunitățile pentru tineri și beneficiile oferite angajaților de SN Nuclearelectrica, AICI.

SFAT PRACTIC: Când își planifică activitățile de pe parcursul zilei, Valeria își păstrează întotdeauna o rezervă de timp.

Urmărește-ne pentru mai multe articole despre joburi din domeniul nuclear

Nu știi ce domeniu ți se potrivește mai bine? Încearcă testele noastre vocaționale, care te vor ajuta.

Vezi mai multe meserii pe bune.